Wat ik zoal beleef


15 april 2016

Vandaag ontdekte ik dat mijn webpagina ook versleuteld gedeeld kan worden. Vanaf nu kan het dus ook met https. Ach ja, voor wat het waard is. Nu ik toch bezig ben, corrigeer ik meteen ook nog maar even wat foutjes in de techniek.


15 september 2013

Gisteren werd ik attent gemaakt op de monumentendag en heb ik het paushuis bezocht. Dat was zeer de moeite waard. Verder heb ik nachtfotos op mijn fotoalbum geplaatst. Het zijn fotos van willekeurige objecten die ik net na zonsondergang heb gefotografeerd en belicht met een sterke lamp. De sluitertijd was doorgaans meer dan een minuut waardoor ik ruim de tijd had om het object met licht te beschilderen.


18 mei 2013

Ik had opnieuw een nestje met merels achter mijn huis. Dit keer zijn er twee uitgevlogen. Verder heb ik geheel volgens traditie meegedaan aan de ijsselsteinloop en de 10 kilometer nu eens binnen het uur gelopen. Het was gelukkig niet zo warm die dag.


10 november 2012

Mijn huiskamer is weer mooi geschilderd en ik heb gelijk maar eens wat onderhoud gepleegd aan m'n website zodat www.bijhold.nl nu de zelfde stijl heeft als www.bijhold.nl/gerben. Mijn fotoalbum en praathoek zijn nu gemakkelijker te vinden.


27 oktober 2012

We hebben bijna weer een nieuw kabinet dat hopelijk stabiel zal blijken en gelukkig zonder dat verzuurde gezeur van de pvv. Verder heb ik weer prachtige foto's kunnen maken en ze nu eindelijk ook mooi op deze website gezet. Insecten en paddestoelen, de natuur heeft veel te bieden en dat gewoon hier in de buurt.


26 mei 2012

Vandaag meegedaan met de ijsselsteinloop. 10 kilometer en een hoop gezelligheid. Daarna een biertje gedaan met de kornuiten. Het was een warme drukke ochtend, voor mij eigenlijk iets te warm maar ik heb er van genoten en onderweg tijdens het rennen gezellig gekletst met mede hardlopers.


17 mei 2012

In een grote struik achter mijn huis zit een nestje met drie jonge merels. Ze zijn sinds gisteren begonnen met leren vliegen. Daardoor kon ik de diertjes voor het eerst zien want het nest is zo goed verstopt dat je het met de beste wil van de wereld niet kan zien. Het is erg leuk om de beestjes zo bezig te zien. Moeder merel komt nog wel regelmatig langs om eten te brengen maar ze besteedt steeds meer tijd om haar jongen te leren vliegen dus ik verwacht dat ze nu wel snel uit zullen vliegen.


16 mei 2012

De bezuinigingsplannen zijn maar net uitgelekt en de discussies branden los. Ik heb er ook maar eens naar gekeken en ik vind het nogal meevallen. Blijkbaar kunnen we het begrotingstekort nog wel wat verder verkleinen en de staatsschuld versneld aflossen. Al die rente is toch maar geldverspilling. Misschien moeten we het concept geld lenen maar helemaal afschaffen. Dan hebben we dat gezeur over hypotheken ook niet meer.